Senegal 2017

In 2017 hebben we alle zeilen bijgezet. We hebben een geweldige tijd gehad en veel meer kunnen doen dan we in eerste instantie hadden gedacht! En: er kunnen, dankzij uw steun, nu nog meer kinderen naar deze school, omdat er meer lokalen en schoolbanken zijn.

Even een opsomming van de verrichte werkzaamheden:
- 7 lokalen hebben een nieuw dak.
- 4 lokalen hebben we totaal gerenoveerd zodat ze weer veilig gebruikt kunnen worden.
- Bij alle andere lokalen (12 stuks) is het betonrot verwijderd en opnieuw aangesmeerd met cement.
We hebben waar nodig nieuwe kolommen gestort waardoor deze lokalen weer minstens 20 jaar meekunnen.
-   De muur om de school is grondig hersteld waardoor de school beschermd wordt tegen ongewenste bezoekers en bescherming biedt tegen hevige overstromingen tijdens het regenseizoen;
-   Alle lokalen zijn van binnen en buiten geschilderd inclusief schoolborden
 - Het bord boven de toegang, welke al 10 jaar in de hoek stond te verroesten,  is door de kinderen vrolijk en fris opgeschilderd.
- 60 schoolbanken zijn weer bruikbaar gemaakt!    


Bij een andere school hebben we ook nog schriften en pennen gebracht evenals de twee naaimachines die we vanuit Nederland hebben meegenomen: ze stonden te juichen!
Naailes wordt vanaf 2017  toegevoegd aan het lesprogramma. De meegenomen laptops hebben een nieuwe eigenaar gekregen: glunderende blikken!

Dat we zo veel hebben kunnen doen hadden we niet verwacht: op gegeven moment hadden we 17 man aan het werk en waren wij voornamelijk bezig met het aanleveren van materialen, het maken van steigers, geld pinnen, plannen en de boekhouding! En we hadden een geweldige tolk/ projectleider/ organisator/ opperman en sjouwer gevonden: Abdou! Ook dankzij hem bleef iedereen aan het werk en konden de schilders en metselaars de maand na ons vertrek nog door met werk tot het helemaal af was en het geld volledig op. Alle kinderen, docenten, ouders en winkels zijn ontzettend blij dat we zijn geweest. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat dit mogelijk is gemaakt door jullie giften én de inbreng van de veiling. Zonder jullie giften (beheerd door onze controller Leen) was dit nooit van de grond gekomen en daar mogen jullie echt super trots op zijn!
Als u ooit nog een keer naar Senegal gaat (wat echt een aanrader is); ga dan een kijkje nemen in Mbour, Nicolas Songho Faye, école elementaire.

Nogmaals heel erg bedankt voor jullie bijdrage...

Honderd Procent blije kinderen!

Haïti 2015

In Haïti hebben we bij een school een sanitair gebouw gemaakt: toiletten, wasgelegenheid en de bijbehorende septic tank van 6 meter diep. Iets wat, ongelooflijk,  allemaal ontbrak bij een school van 700 leerlingen. Bij een andere school hebben een waterpomp geïnstalleerd.
En als toegift in het weeshuis (waar we sliepen) eveneens een nieuwe waterpomp geïnstalleerd, schommels, een wip, prullenbakken, banken en tafels gemaakt met hulp van de kinderen. 
 

Honderd Procent sanitaire verbetering!
Tanzania 2012

In Tanzania, vlak bij Kilimanjaro, hebben we een kippenfarm / kippenvilla gebouwd zodat het weeshuis zelf geld kon verdienden aan de verkoop van vleeskippen. De eerste 200 kuikens inclusief voer hebben we geschonken aan de directrice  Margareth. Dit in het kader van de zogenaamde self-sustainability zodat ze niet hun hand hoeven op te houden voor donaties door sponsoren.
 
Honderd Procent  self-sustainable!

Cambodja 2009

In Cambodja zijn we grondig aan de slag gegaan in een weeshuis met 80 kinderen. We hebben een tegelvloer aangebracht, de hele school geschilderd, de bestrating rond het weeshuis aangebracht, dakgoten aangebracht met watervaten voor schoon drinkwater, kozijnen met luiken aangebracht, deuren vervangen en...  een nieuw rookkanaal gerealiseerd (wat hard nodig was).

In de resterende tijd, hebben we 14 huisjes gebouwd voor de meest hulpbehoevende gezinnen. Zodat zij ook weer droog konden slapen. 
  

Honderd Procent  rookvrij!


India 2007

In India, in een weeshuis zo'n 100 kilometer ten zuiden van Mumbai schrokken we ons kapot! De kinderen sliepen op betonnen vloeren op kleedjes zo dik als een katoenen zakdoek.  In de toiletruimtes, waar geen stromend water meer ter beschikking was, lag een van twee cm aan menselijke uitwerpselen, poep en plas over de vloeren. Wij hebben daar nieuwe riolering aangebracht en talloze kranen gerealiseerd.

Honderd Procent hygiëne!


Sri Lanka 2005

Ons eerste project, Maarten, Maarten (Hert), Rolf en Rogier bedachten; 'Niet lullen maar poetsen', handen uit de mouwen. Geen geld overmaken maar zelf hulp bieden aan de meest getroffenen na de verschrikkelijke Tsunami in 2004. We hebben in twee weken een 10 tal huisjes gebouwd voor de grootste gezinnen die niets meer hadden. Ja, het was een druppel op de gloeiende plaat van zoveel ellende maar wel het begin van een reeks van projecten die voor heel veel kinderen een wereld van verschil heeft gemaakt. 
 

Honderd Procent  inzet!